Filantropie, wetenschap en dagelijkse praktijk

Goededoelen organisaties worden steeds professioneler. Wetenschappelijk onderzoek vormt een belangrijke bouwsteen voor het ontwikkelen en professionaliseren van een beroepsgroep en binnen de filantropische sector is dat niet anders. Sector specifieke kennis en kunde worden daarom steeds belangrijker.

Iedere twee jaar wordt dé wereldconferentie op het gebied academisch onderzoek naar non-profits, de civil society, het maatschappelijk middenveld, filantropie en vrijwilligerswerk gehouden. En in 2018 is dat voor het eerst in Nederland, aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In vier dagen zullen 800 internationale wetenschappers hun kennis delen met elkaar. Daarnaast is er ditmaal plaats voor 200 beleidsmakers en bestuurders uit de publieke en filantropische en private sector. Hiermee wordt een sterke link tussen de wetenschap en praktijk gelegd.

Mooi  om zelf de eerste stap in deze link te zijn doordat ik, voor de VU, mijn kennis van en netwerk in de sector mag inzetten voor het verwerven van financiering én het vormgeven van het programma. De eerste hordes zijn genomen en het enthousiasme binnen de vakgroep filantropie is groot.

Heb je onderzoek gedaan naar non-profits, de civil society, het maatschappelijk middenveld, filantropie en vrijwilligerswerk? Tot 27 oktober kunnen nog papers worden ingediend! Lees meer informatie in de  Call for papers, kijk op op www.istr.org of stuur mij een berichtje.